Lusefines tyger kommer från ett restlager, sk "deadstock", från ett svenskt textilföretag.  Företaget grundades på 50-talet och under nästan 40 år jobbade ett 20-tal personer med att klippa, skära, stryka och framförallt sy..

.. ibland med kort paus för Luciafirande

Symaskinerna stannade för gott på början av 90-talet, men tygerna blev kvar. Bomull, linne, polyester, akryl, viskos, nylon för att inte tala om ett stort lager sybehör. I vår butik idag finns över 200 tyger i blandade material och bredder, främst från 60 till 90-talet, alla rester från textilindustri.  Ibland har vi en hel rulle av tyget, ibland bara några meter. När det är möjligt försöker vi ange tillverkare, ursprungsland och tillverkningsår. 

Sedan Lusefine startade 2014 har vi sålt tusentals meter tyg. Våra tyger har köpts av privatpersoner, företag och institutioner, använts till kläder, gardiner, olika sorters klädslar, gosedjur,  tv-och scenproduktioner.  Det ska t.o.m ha spelats en pjäs där alla aktörer bar kläder sydda i vårt tyg Prästkrage. 

Under "Inspiration" försöker vi kontinuerligt fylla på med idéer till nya syprojekt. Är du nyfiken på vad våra kunder skapat rekommenderar vi #lusefine på Instagram eller bildkatalogen "Syprojekt" på Facebook 

Och ja, vissa av de saker företaget sydde kan du idag hitta i vårt "Retrofine"-sortiment 

Tillagd i varukorgen